לבלוטת התריס תפקיד מאד חשוב בגוף האדם. לכן, כאשר יש חוסר בתפקוד או תפקוד לקוי, נוהגים לבדוק אותה בין היתר. אחת הדרכים לעשות זאת בצורה טובה היא באמצעות בדיקת אולטרה סאונד, אשר עוזרת לאבחן דברים בגוף. במאמר זה אתם מוזמנים ומוזמנות לקרוא על תהליך הבדיקה, אזהרות והנחיות שונות ועוד.
מהי בלוטת התריס?
בלוטת התריס דומה בצורת לסוג של פרפר והיא ממוקמת בגוף בקדמת הצוואר. תפקידה הוא לייצר הורמונים האחד תירוקסין והשני טריודותירונין שתפקידם הוא גם לעזור לתפקוד התקין של המוח, השרירים והלב. כמו כן, הורמונים אלו עוזרים לגוף לשמור על חום ולייצר אנרגיות. על כן, יש למערכת זו חשיבות רבה בגוף האדם.
בדיקת אולטרסאונד לבלוטת התריס
כאשר יש תפקוד לקוי במערכת, כמו למשל תפקוד שונה ואחר בנושא של חילוף חומרים, יש לעשות בדיקה של בלוטת התריס. את הבדיקה עושים באמצעות אולטרסאונד בבלוטת התריס, כאשר בשפה העברית הכוונה היא לעל-קול. בדרך זו בעצם בודקים באמצעות גלי קול וסורקים את מערכת הגוף. גלי הקול הופכים את הדברים לתמונה של מה שסורקים וכך ניתן לראות על צג המחשב את הבלוטות.
מהלך הבדיקה הוא יחסית פשוט, כאשר הרופא הבודק מורח ג'ל על אזור הבדיקה, במקרה זו הצוואר. מעבירים על הצוואר סוג של מכשיר שדומה לסורק והתמונה עוברת למחשב. הבדיקה אינה כואבת ואורכה הוא בערך כעשרים דקות. עם זאת, יש מצבים שבגלל רגישות האזור הבדיקה עשויה להיות פחות נעימה. לאחר הבדיקה ניתן לחזור ישירות לשגרה והתנהלות יומיומית רגילה.
למה לשים לב?
מבחינת הנחיות אותן ניתן לקבל דרך הרופא לפני הבדיקה עצמה. ניתן לאכול כרגיל לפני הבדיקה וכן להמשיך לקחת תרופות מרשם במידה ויש. חשוב להגיע עם אישורים שונים, תעודת זהות כלשהי וצילומים קודמים.
בסיכומו של דבר
לבלוטת התריס תפקיד מאד חשוב בגוף ולכן, יש להיות במעקב על נושאים שקשורים לה. בכדי לבדוק את התקינות שלה ניתן לעשות בדיקת אולטרה סאונד, המבוססת על גלי קול שהופכים לתמונה. הבדיקה אינה מסובכת, באמצעות סוג של סורק. חשוב להגיע לבדיקה עם כל מה שנדרש.