אקזמה בידיים היא מחלה דלקתית אשר טומנת בחובה סימפטומים אשר עלולים לפגוע באיכות החיים של החולים ובין היתר: תחושת גרד, סדקים בעור, כאב ובמקרים קיצוניים היא גם גורמת להופעתן של שלפוחיות.
מחלת האקזמה עלולה להסב לסובלים ממנה קשיים משמעותיים, אשר יבואו לידי ביטוי בקושי לביצוע פעולות שונות עם הידיים, למגבלות חברתיות, לפגיעה בביטחון עצמי ועוד..
החדשות הטובות הן, שכיום ישנן לא מעט שיטות טיפול יעילות באקזמה בידיים וקיימת חשיבות להכיר את כל אותן השיטות. מעבר לכך, ישנם גם מספר טיפים, אשר יישומם בפועל, יכול לסייע להתגבר על הסימפטומים השונים של המחלה:
לבצע אבחון מקיף
בשלב הראשון, קיימת חשיבות גבוהה לאבחן את האקזמה ולהבין מהו הגורם להתפרצות המחלה. נהוג לבצע בדיקות אשר נקראות תבחיני מטלית – כאשר, ייעודם של תבחינים אלו הם להגיע להבנה מעמיקה אם מדובר באקזמה כרונית אשר נובעת מאלרגיה וכמובן, גם לאתר את האלרגן אשר גרם לה. ישנם גם תבחינים נוספים, אשר גם הם יכולים לסייע בהתאמת הטיפול המתאים.
היכרות עם כל אפשרויות הטיפול
לרוב, הרופא המטפל יוציא מרשם למשחות שונות אשר מכילות קורטיזון, אשר יינתנו לפרק זמן מסוים. לאחר שהמשחות ישיגו את מטרתן ויתחיל להיראות שיפור, ניתן לעבור לשימוש במשחות שמנות, אשר יכולות להתאפיין ביעילות גבוהה בלא מעט מצבים. כדאי גם לערוך היכרות עם כל אותם מוצרים ללא מרשם אשר נחשבים כיעילים לטיפול באקזמה בידיים – מומלץ לחפש המלצות, להבין מהם הרכיבים של התכשירים השונים ולבחור בתבונה.
טיפול נוסף שכדאי להכיר הוא טיפול בפוטותרפיה – טיפול המתבסס על חשיפה לקרניים על סגוליות.
להקפיד לעקוב אחרי השינויים/ תוצאות
ברגע שמתחילים בטיפול מסוים, ההמלצה היא לעקוב אחרי התוצאות (ולוודא שאותה שיטת טיפול אכן יעילה ומתאימה) – אם אחרי תקופת זמן מסוימת לא מורגש שיפור, מאוד יכול להיות שמדובר בשיטת טיפול פחות מתאימה ובמקרה כזה, כדאי לשקול לנסות שיטת טיפול אחרת. כך לדוגמא, אם המשחות אינן יעילות, במקרים רבים הרופא ימליץ על נטילת תרופות המבוססות על נגזרות של וויטמין A.